Samenwerking DNN en Gemeente Emmen opleiding tot staalframebouw monteur

In de bestrijding van jeugdwerkloosheid trekken DNN Groep BV  en de gemeente Emmen samen op. DNN heeft onlangs twee jongeren aangenomen.

Zij krijgen bij DNN, met een beetje hulp van buitenaf, de kans om opgeleid te worden tot industrieel staalframebouwer. Eén van de jongeren is Dusko Ahmetovic (24). Tot een maandje geleden had hij nog geen enkele technische ervaring. Maar nu is hij al aardig thuis in het lezen van tekeningen, het in elkaar zetten van prefab dakdelen en het assembleren van onderdelen. Zijn arbeidsverleden bestond uit een baan bij een hamburgerketen in Emmen. Twee jaar geleden kreeg hij geen contractverlenging en sindsdien zit hij werkloos thuis. "Toen ik de baan bij DNN kreeg, had ik geen idee wat me te wachten stond. Dat was best spannend." Ahmetovic maakt de balans van de eerste vier weken op. "Ik pak de techniek heel snel op en mijn mentor Henno Gerrits is erg tevreden over mij."

Dusko Ahmetovic en Ruben Gierveld (19) kregen deze baan niet zomaar. "We hebben samen met de gemeente gekeken naar motivatie. Want de wil om er echt wat van te maken, moet er zijn. Een goede werkhouding is ook belangrijk. Dusko en Ruben hebben hun kans gepakt en laten zien dat ze leergierig zijn. Daar gaat het om."

Omdat er geen vergelijkbare opleiding tot staalframe monteur is zullen Ruben en Dusko intern worden opgeleid door hun leermeester en begeleider Henno Gerrits

« Terug naar het nieuws overzicht

Over Industrieel-bouwen

DNN Groep en M-frame Staalframebouw zijn ondernemingen met een flinke bagage aan bouwervaring. We zijn gevestigd in Emmen en Zwartemeer.
Industrieel-bouwen is onderdeel van:

Industrieel bouwen is onderdeel van DNN Groep BV

Mframe

Bedrijfsgegevens

DNN Groep BV
Phileas Foggstraat 124
7825 AM Emmen

Telefoon: 0591 30 26 21
E-mail: info@dnn.nl
www.dnn.nl


M-frame
Eemslandweg 100A
7894 AE Zwartemeer

Telefoon: 0591 74 51 48
E-mail: info@mframe.nl
www.mframe.nl

Routebeschrijving naar ons kantoor

Eigenschappen staalframe

  • Energiebewust
  • Licht en Sterk
  • Maatvast
  • Slank
  • Flexibel