Seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen Groningen

Seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen

Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart 2015 organiseert de Bouwtechniek Academie het seminar Aardbevingsbestendig ontwerpen in Groningen. Dit seminar wordt gesponsord door Arup, Bouwselect, BuildSoft, Daas Baksteen, DNN Groep / Industrieel-bouwen, fischer, Hilti, RFEM Nederland, Stalius, Technosoft en TNO DIANA.

DNN Groep BV is op 5 en 6 maart aanwezig met een informatiestand over de oplossingen die DNN Groep BV heeft voor het versterken van woningen en de nieuwbouw van woningen in aardbevingsgebieden.

DNN Groep heeft de afgelopen jaren met hun staalframe bouwmethode ruime ervaringen opgedaan in het buitenland, o.a. in Portugal waar aardbevingbestendig gebouwd moet worden.

Doel van de seminar :

In Groningen is de dreiging van aardbevingen groter dan werd aangenomen. De schade is op dit moment al aanzienlijk. Bij continuering van de gasproductie op het huidige niveau, zullen nog meer gebouwen en bouwwerken worden getroffen. Tijdens dit seminar concentreert de aandacht zich op de bouwtechnische facetten van deze omvangrijke maatschappelijke problematiek. Daarbij wordt gefocust op de constructieve veiligheid. Na een algemene, maatschappelijke inleiding door de kwartiermaker van de gemeente Groningen wordt de nieuwe NPR 9998 gepresenteerd en uitgelegd. Specialisten uit binnen- en buitenland bespreken de wijze waarop de ontwerpsystematiek door constructeurs is uit te breiden met de belastingen die optreden bij aardbevingen. De Technische Commissie 13 van Bouwen met Staal houdt zich specifiek bezig met aardbevingsbestendig ontwerpen. Door de leden van deze commissie is onderzoek verricht naar de impact van aardbevingen en de modellering van belastingen en de respons van de constructie. Ook is gezocht naar praktische mogelijkheden voor preventieve versterking van gebouwen en bouwwerken. Dit seminar gaat in op de aspecten die voor constructief ontwerpers van belang zijn: belastingen, modellering van weerstand en mogelijkheden voor versterking.

Thema's

Aardbevingsrisico’s / aard en grootte aardbevingsbelastingen Groningen
Huidige adviezen TNO Deltares / technische achtergrond / status
Effecten ondergrond / effecten fundaties
Modelleren belasting en respons / analysetools / gebruik eindige-elementenmodellering
Analyse / problemen / classificering / versterkingsmogelijkheden bestaande bouw
Impact op industriële veiligheid
Impact aardbevingsregelgeving op ontwerpopgaves nieuwbouw

de seminar is bestemd voor:

Raadgevende ingenieurs, constructief ontwerpers, constructeurs en toezichthouders (ambtenaren bouwtoezicht en private bouwplantoetsers). Ook zeer interessant voor architecten, bouwkundigen, bouwkundig tekenaars, aannemers en leveranciers, opdrachtgevers, docenten en staalconstructiebedrijven

 

« Terug naar het nieuws overzicht

Over Industrieel-bouwen

DNN Groep en M-frame Staalframebouw zijn ondernemingen met een flinke bagage aan bouwervaring. We zijn gevestigd in Emmen en Zwartemeer.
Industrieel-bouwen is onderdeel van:

Industrieel bouwen is onderdeel van DNN Groep BV

Mframe

Bedrijfsgegevens

DNN Groep BV
Phileas Foggstraat 124
7825 AM Emmen

Telefoon: 0591 30 26 21
E-mail: info@dnn.nl
www.dnn.nl


M-frame
Eemslandweg 100A
7894 AE Zwartemeer

Telefoon: 0591 74 51 48
E-mail: info@mframe.nl
www.mframe.nl

Routebeschrijving naar ons kantoor

Eigenschappen staalframe

  • Energiebewust
  • Licht en Sterk
  • Maatvast
  • Slank
  • Flexibel