Van Ars kerk te Delft ( Engineeringsopdracht)

Herontwikkeling naar woningbouw van de leegstaande Pastoor van Arskerk en het naastgelegen parochiehuis in Delft. De kerk wordt getransformeerd en krijgt daarmee een tweede leven. De bijzonder cirkelvormige constructie van de kerk blijft behouden. De koepel en de muren worden weggehaald zodat er aan autonome zuiver cirkelvormige colonnade overblijft. Binnen deze ruimtelijke constructie worden op de kerkzaalvloer acht woningen geplaatst. Op de plaats van de oude pastorie komen vijf woningen. Achter in de diepe tuin is een vrijstaande villa geprojecteerd. Ook duurzaamheidsaspecten krijgen grote aandacht. Het groene karakter van de omgeving wordt door de transparante opbouw versterkt. Parkeren wordt geheel op eigen terrein gerealiseerd. 

Sinds september 2016 is de Stichting Heelweg als ontwikkelaar bij het project betrokken. Deze Stichting heeft als doel bijzondere woningbouwinitiatieven waarbij collectiviteit en duurzaamheid centraal staan te stimuleren. Gerard Schouten, architect, was de oprichter en stimulator van de stichting. Door een deel van zijn nalatenschap aan de stichting beschikbaar te stellen, maakte hij het mogelijk concrete initiatieven te ondersteunen.

« Terug naar het nieuws overzicht

Over Industrieel-bouwen

DNN Groep BV (specialist in staalframebouw) is een onderneming met een flinke bagage aan ervaring, gevestigd in Emmen (Drenthe).
Industrieel-bouwen is onderdeel van:

Industrieel bouwen is onderdeel van DNN Groep BV

Bedrijfsgegevens

DNN Groep BV
Productieruimte:
Phileas Foggstraat 124
7825 AM Emmen

Telefoon: 0591 30 26 21
E-mail: info@dnn.nl

Routebeschrijving naar ons kantoor

Eigenschappen staalframe

  • Energiebewust
  • Licht en Sterk
  • Maatvast
  • Slank
  • Flexibel