Biemond - Almere

Project omschrijving

Elk ontwerp is realiseerbaar in staalframebouw. In het voorjaar van 2010 heeft ‘de Bouwcoach’, Johan van der Wiel, in samenwerking met DNN BV dit bewezen door een woning op maat te maken voor de heer Biemond uit Almere.

De heer Biemond is trompettist in zijn vrije uren; muziek is zijn grote passie. De wens voor een duurzame woning, die aansluit bij zijn hobby speelde een belangrijke rol voor de architect, de heer G-J de Jong van architectuurstudio ARC 2 Almere, bij het ontwerp van zijn woning. Een eyecatcher van deze woning is namelijk de vormgeving van het dak. Ook aan de zijwanden van de woning is veel aandacht besteedt. Geïnteresseerden zien er verschillende dingen in: muziek, water of een trompet. De ramen dansen als noten over de gevel! Op de foto’s ziet u het verloop van de bouw en het eind resultaat.

Van der Wiel: “Voor de staalframebouw en dakbedekking is de keuze gevallen op DNN BV uit Emmen omdat dit bedrijf bouwt onder licentie van Corus en het product KOMO gecertificeerd is. Het bedrijf heeft een uitstekende prestatie geleverd zodat de woning in 2 maanden gerealiseerd kon worden! Overigens hebben we samen in die periode twee woningen gebouwd!”

Staalframe zit goed in elkaar, is snel te realiseren en is goed voor de bekende People, Planet and Profit gedachte. Dankzij deze duurzame constructie bespaart men elke maand veel geld en neemt de waarde van de woning steeds meer toe ten opzichte van traditioneel gebouwde woningen. En dat ook nog op zo’n milieuvriendelijke, duurzame wijze!

Door de toegepaste materialen en bouwtechnieken is weinig energie nodig om de woning te verwarmen of te koelen. Dit maakt de woning niet alleen comfortabel, door de lage temperatuur vloerverwarming, maar dit maakt de woning ook gezond; de woning is ‘damp-open’ gebouwd en kan voorzien worden van een zelfregulerend afzuigsysteem dat CO² gestuurd is. Dit betekent dat het leefmilieu in de woning “puur natuur” is. Het afzuigsysteem en de “ademende” wanden zorgen ervoor dat er geen ongewenste gassen in de woning aanwezig zijn; een gezond binnenklimaat, ideaal voor astmapatiënten of mensen die gevoelig zijn voor andere allergieën.
De elektrische installatie is gerealiseerd met gebruikmaking van een gestekkerd kabelsysteem. Hierdoor is het mogelijk ten allen tijde, zonder hak- en braakwerk, lichtpunten en/of stopcontacten bij te maken.

« Terug naar het projectenoverzicht
Klik hier om naar het contactformulier te gaan of bel naar 0591 30 20 13

Over Industrieel-bouwen

DNN Groep en M-frame Staalframebouw zijn ondernemingen met een flinke bagage aan bouwervaring. We zijn gevestigd in Emmen en Zwartemeer.
Industrieel-bouwen is onderdeel van:

Industrieel bouwen is onderdeel van DNN Groep BV

Mframe

Bedrijfsgegevens

DNN Groep BV
Phileas Foggstraat 124
7825 AM Emmen

Telefoon: 0591 30 26 21
E-mail: info@dnn.nl
www.dnn.nl


M-frame
Eemslandweg 100A
7894 AE Zwartemeer

Telefoon: 0591 74 51 48
E-mail: info@mframe.nl
www.mframe.nl

Routebeschrijving naar ons kantoor

Eigenschappen staalframe

  • Energiebewust
  • Licht en Sterk
  • Maatvast
  • Slank
  • Flexibel